Door Covid 19 zien we op de korte en lange termijn een verandering op de kantorenmarkt. Het Coronavirus heeft een geheel nieuwe kijk gecreëerd op de manier waarop bedrijven in de toekomst gaan werken. In deze blog wil ik een nieuw perspectief met je delen.

Voor de corona crisis had Nederland in Europa al het hoogste aantal thuis werkende mensen, namelijk 14%. Door Corona is dit aantal aanzienlijk gestegen.

Uit recent onderzoek van Tilburg University blijkt dat 57,4% van de thuiswerkende werknemers zich op hun gemak voelt bij het indelen van hun werkdagen. Dit leidt tot een toekomst waarin medewerkers hun tijd zelf willen indelen in plaats van op bepaalde tijden op kantoor te werken.

Er komt een einde aan de huidige manier waarop medewerkers met het bedrijf en elkaar verbonden zijn. De normale manier waarop kantoren werden gebruikt is drastisch veranderd. Het kantoor zal moeten veranderen naar een plek waar collega’s elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen en samenwerken in multidisciplinaire teams. Van een verticale naar een horizontale cultuur.

Momenteel hebben de meeste kantoren een generiek en uitwisselbaar interieur. Zeker nu werknemers korter op kantoor zullen zijn, is het cruciaal dat het merk en de kernwaarden van het bedrijf beter zichtbaar en deelbaar worden. Om de band tussen werknemers en het bedrijf te versterken, wordt het essentieel om een ​​merkomgeving te creëren waarin de merkpropositie en gedeelde waarden een geïntegreerd onderdeel van de omgeving worden. Het verhaal van het bedrijf moet worden gecommuniceerd, gevisualiseerd en worden ervaren. De gecreëerde merk ervaring zal een sterke samenhang creëren tussen stakeholders. Elk individu en het collectief zullen hun input terugzien in het “corporate clubhuis”

In het “corporate clubhuis” ontstaan nieuwe manieren van communiceren en elkaar ontmoeten. Het is de plek waar het bedrijf en de werknemers hun eigen merkomgeving hebben gecreëerd, gebaseerd op de bedrijfscultuur.

Het “corporate clubhuis” word een essentieel onderdeel van de branding van een bedrijf, aangezien dit het contactpunt is waar het merk en de stakeholders regelmatig samenkomen.

Het “corporate clubhuis” zal bijdragen aan het versterken van netwerkrelaties binnen het bedrijf en de gemeenschap van gebruikers in deze omgeving.